Thuismenus

Thuismenus 

In de weken dat de kooklocatie gesloten is in verband met de corona maatregelen worden regelmatig in de Nieuwsbrieven menus aangeboden om thuis te maken. Hier zijn deze menus terug te lezen. 

De gerechten zijn een selectie van de favoriete gerechten van de menucie leden en goed thuis te maken met zowel een uitgebreide variant voor uren kookplezier als een (waar mogelijk) eenvoudigere variant met minder werk, maar qua resultaat dichtbij het orgineel. 

Graag wijzen wij ook op de meer dan 1000 gerechten op onze website van meer dan 165 menu's die we hebben gekookt op de vereniging sinds 2004. Deze pagina heeft een zoekfunctie waar je op ingrediënt kan zoeken op bijvoorbeeld ingrediënten ‘Zoekfunctie gerechten’ (klik op vergrootglas rechtsboven op pagina). 

 

Thuismenu 6 
(uit Nieuwsbrief 19 juni 2020) 

Deze keer heeft de menucie een selectie gemaakt van de favoriete desserts van de laatste jaren. Makkelijk te maken en super lekker. Hier vind je de recepten voor:
  1. Citrusgranita met sinaasappelgelei 
  2. Banaan, chocolade en peccannoten semifreddo
  3. Rijstebrij met sinaasappel
  4. Meringues met rietsuiker, ananas, mascarpone/yoghurtcrème en passievrucht 

 

Thuismenu 5
(uit Nieuwsbrief 28 mei 2020) 

Deze keer heeft de menucie een selectie gemaakt van de favoriete  Pastagerechten van de laatste jaren. Hier  vind je de recepten voor: 
  1. Agnolotti (grote ravioli) met een Limoen Dragon Saus | Gamba
  2. MISORAMEN: met groenten, chashu en gemarineerde eieren (naar een recept van Tove Nilsson, neem de tijd, want heel veel werk)
  3. Ravioli in uienbouillon
  4. Rode biet linguini met vongole en schuim van bladpeterselie

 

Thuismenu 4 
(uit Nieuwsbrief 25 april 2020)

Dit keer is gekozen voor een selectie van soepen uit onze uitgebreide database aan recepten aangevuld met een toepasselijke oranjekleurige Koningsdagssoep. Hier vind je de receptuur voor: 
  1. Oranje paprikasoep
  2. Crème d’asperges à l’orange
  3. Soepje van Geroosterde Tomaten & Paprika | Geitenkaasbonbons | Aubergine
  4. Romige courgettesoep met Basilicum 

 

Thuismenu 3 
(uit Nieuwsbrief 8 april 2020) 

Deze keer met de volgende gerechten: 
  1. Aspergecremeuse | Saffraanroom | Erwten crème | Zeekraal
  2. Tomaten sandwich met eendenlevermouse en asperge
  3. Aspergekroketten met maynonaiseschuim en garnalen
  4. Fregola | Groene asperges | Rucolapesto | Limoen | Pecorino | Chorizo | Tuinboon 

    Verder hebben we Ino van der Zijden - professioneel bakker en lid van WO3 - bereid gevonden zijn recept voor paasstol met ons te delen. Even werk en geduld, maar wel met een geweldig resultaat! 

    Daarnaast is een bereiding van het ultieme paasei, namelijk het 63 graden ei toegevoegd. Hiervoor is wel een sousvide (stick) of stoomoven nodig. 
     
Hier  vind je de receptuur van dit thuismenu.

 

Thuismenu 2 
(uit Nieuwsbrief 28 maart 2020) 

Deze keer met de volgende gerechten: 
  1. Lauwwarme forel met komkommerspaghetti en broodchip
  2. Entrecote met rode wijnsaus, tarte tatin, wortelpuree en salsa verde
  3. Chocolade-sinaasappelmousse met fruit mozaïek 

    Als aanvulling uit de archieven van de Masterclasscommissie “Kroketten van Cees Holtkamp”. Zie ook de youtube filmpjes van Cees.
     
Hier  vind je de recepten voor dit thuismenu. 

 

Thuismenu 1 
(uit Nieuwsbrief 21 maart 2020) 

In dit eerste thuismenu recepten voor: 
  1. Inktvisravioli met rode poon en walnotenpesto
    (hoofdgerecht voor 4-6 personen of voorgerecht voor 10 a 12 personen; of porties halveren als voorgerecht voor 4-6).
  2. Gekruid speenvarken met lichtzoete dragonsaus op bedje van andijviestamppot. 
  3. Honey I dropped the lemon tart variant (Massimo Bottura, Osteria Francescana). 
     
Hier  vind je de recepten voor dit thuismenu. 

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​